Hoe maak ik mijn bedrijf zichtbaar op Google Maps?


Op zich een zeer gemakkelijke manier om je bedrijf gratis te promoten en herkenbaar te maken voor de hele wereld. Het kan allemaal op Google Maps. Wanneer potentiële klanten in Google Maps gaan zoeken naar specifieke gegevens, vinden ze uw bedrijf: adres, openingstijden en foto’s van uw gebouw, informatie over uw producten en/of diensten. Het is ten eerste gemakkelijk en bovendien gratis, u hoeft er geen eigen website voor te hebben. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je te werk gaat.

Stap 1: Allereerst heb je een Google account nodig. Zonder deze account ga je je bedrijf niet herkenbaar kunnen maken. Klik op volgende URL: Google account aanmaken

Stap 2: Eens je bent aangemeld navigeer je naar google bedrijfsoplossingen. Je zult zien dat de bedrijfsoplossingen veel meer heeft te bieden dan enkel bedrijfsinformatie toevoegen. In de eerste kolom klik je op de link “bedrijfsinformatie” op Google Maps.

Stap 3: Je komt nu terecht op de pagina Google Places om je bedrijf toe te voegen. Hier wordt een selectie gemaakt in welk land je bedrijf zich bevindt en een telefoonnummer om te bepalen of je bedrijf zich al dan niet op Google Maps voorkomt. Uiteindelijk volg je de link “bedrijfsinformatie zoeken”.

Stap 4: Vul de algemene informatie over het bedrijf in, hoe meer informatie je geeft, hoe beter klanten het zullen vinden. Aanvullend de openingstijden, betalingsmogelijkheden, foto’s, video’s en eventuele extra informatie over bijvoorbeeld parkeergelegenheden. Informatie ingegeven? Druk op VERZENDEN.

De informatie is naar Google verzonden, deze gaat je bedrijf indexeren op Google Maps. Je zal een mail of een brief ontvangen met verificatie van je bedrijfsinformatie.

Naar mijn mening is dit een uitstekende manier om je bedrijf herkenbaar te maken voor het publiek. Deze methode heb ik zelf al toegepast voor een aannemer in tuinbouw en -onderhoud. De trafiek naar zijn website is opvallend verhoogd.

Advertenties

Over carlfrancois

Student Marketing Katholieke Hogeschool Kempen Turnhout Bekijk alle berichten van carlfrancois

3 responses to “Hoe maak ik mijn bedrijf zichtbaar op Google Maps?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s