Corona’s New Facebook Campaign Puts Your Face in Times Square


Ik las een artikel waar een campagne wordt gevoerd door biermerk Corona. Grupo Modelo, dat het bedrijf is achter het populaire Mexicaanse biermerk, heeft een campagne gelanceerd om Corona Light te promoten aan het jonger publiek. Corona wedt dat jongeren hun gezicht wel eens op Time Square willen zien verschijnen. Maar om dat waar te maken hebben ze zich tot Facebook gericht door middel van één simpele Facebook-app.

Corona gaat als volgt te werk: Ze maken een profielpagina aan over het nieuwe product en door vervolgens op de “I like”-button te klikken opent er een applicatie genaamd “Time Square app” waar je een foto van jezelf kan uploaden. Deze foto wordt gebruikt op een reclamebord dat het bedrijf zal lopen van 8 november 2010 tot en met 6 december 2010. Deze campagne lijkt een zeer slimme tactiek. Het krijgt niet alleen voordeel door de Time Square advertentie, maar het krijgt duizenden mensen die de “Corona Lite’s Facebook page” leuk vinden. Daar waar het bedrijf zelfs nog meer reclame kan maken over hun nieuwe bieren.

Zelf ben ik absoluut geen Corona-liefhebber. Naar mijn mening hoef je zelfs geen fan te zijn van Corona bier, je doet gewoon alsof, en er is een kans dat je gezicht op Time Square verschijnt. Het proberen waard, niet?

Facebook is niet alleen om je sociale contacten in evenwicht te houden, of om spelletjes te spelen. Maar marketing gericht kant het een zeer efficiënt hulpmiddel zijn in het promoten van producten of diensten.

Advertenties

Over carlfrancois

Student Marketing Katholieke Hogeschool Kempen Turnhout Bekijk alle berichten van carlfrancois

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s