Pianostairs

Volgend filmpje vond ik op het netwerk “StumbleUpon” en is een initiatief van het automerk Volkswagen. Het heeft in in feite niets met het automerk zelf te maken, maar ze beïnvloeden op een zeer leuke en originele manier het gedrag van de mensen. Ze stelden zichzelf de volgende vraag: “Can we get more people to choose the stairs by making it fun to do?” En inderdaad, plezier kan dus wel degelijk het gedrag van een mens veranderen. Volkswagen noemt het “the fun theory”. Op 1 dag verkozen 66% meer mensen dan normaal de trap boven de roltrap.

Bekijk het filmpje en geef jullie mening, enjoy!

Advertenties

Over carlfrancois

Student Marketing Katholieke Hogeschool Kempen Turnhout Bekijk alle berichten van carlfrancois

7 responses to “Pianostairs

 • Peter

  Dit is inderdaad een leuke manier om te proberen mensen hun gedrag te laten veranderen zonder dat men ze verplicht te veranderen! Mensen zijn altijd al nieuwsgierig geweest he ;-)))

 • Els Leysen

  Ik ga de trap naar de slaapkamer ook zo installeren, misschien motiveert het mijn zoontje om beter boven te geraken om te gaan slapen 😉
  Ongelooflijk hoe nieuwsgierigheid wint boven gewoonte 🙂

 • Kevin Linden

  Wauw, dit is geweldig! 😀
  de roltrap lijkt me altijd een vaste waarde bij de luie mens, maar als dit er effectief verandering in brengt zou ik het invoeren… :p
  Hopelijk dat het dan blijft werken, want ik kan me inbeelden dat het effect afneemt omdat mensen eraan gewend raken?

 • Mark

  Eigenlijk zijn de mensen liever lui dan moe. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook eerder de roltrap zou nemen dan de gewone trap. Maar hier maken ze de trap wel zeer interessant! Volgens mij is de enige manier om de mensen terug de trap te laten nemen, door de roltrappen te verbannen! Wat ik absoluut niet meteen zie gebeuren. Toch leuk filmpje!

 • Jolien

  Dit is echt een zalige manier om mensen aan te sporen hun gedrag te veranderen. Door de dingen meer interessant te maken, hebben de mensen meer de neiging om dit te gaan proberen. Zeer leuk gedaan!! Had hem ook graag willen uittesten :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s